tisdag 31 maj 2011

Nyheter på dagens fyspass

Som tränare är det viktigt med kontinuitet och uthållighet, man måste tro på att repetition och noggrannhet leder en att uppnå sina mål.  Jag tror på att spelarna känner trygghet i att känna igen övningarna och att utmaningen i större grad blir att göra övningarna perfekt och att utmana sig själv i att jobba med detaljer.

Dock så är det alltid viktigt att emellanåt erbjuda spelarna nya perspektiv och nya sätt att träna på och det fick verkligen Vallentuna Team 00 känna på idag.

Som många gånger tidigare så började träningen med hopprep som uppvärmning och följdes av jämfotahopp över häck, frekvens stege med avslutande 20 meters rusch. Det var idag tydligt att vi nått nästa nivå i koordination och snabba fötter. Många av spelarna imponerade stort i stegen...det tillsammans med det varma, sköna vädret fick alla tränare att må bra idag.

Efter den "normala" starten kom den första nyheten. Spelarna fick idag genomföra ett Crossfit pass lett av undertecknads fru. Crossfit är en träningsmetodik som jag som ishockeytränare finner intressant på många sätt. Dels så arbetar man intensivt under en kortare period (likt ishockey), dels så arbetar man med allmänstyrka och koordination (perfekt för 11-åringar) och dessutom så kan man enkelt skapa flera olika program som gör träningen roligt. Mer om Crossfit kommer att komma framöver i denna blogg då tränaren själv har anammat denna träningsmetodik och finner den rolig och utmanande på många sätt. Det spelarna fick göra idag var:

5 övningar (ett varv) som genomförs i ett sträck utan vila, 30 sekunder vila mellan varje varv. Idag fick spelarna genomföra max antal varv på 20 minuter, idag klarade spelarna av att genomföra 6 varv och var efter det rejält trötta. De övningar som inkluderades på träningen idag var:

1 varv 400 meter på 85 % av max

  1. 5 st. Burpies
  2. 5 Fällknivar
  3. 5 Dips
  4. 10 utfallshopp
  5. 10 Knäböj + Boxjumps
6 varv av ovan övningar.

1 varv 400 meter på 85 % av max

Totalt gjorde spelarna på cirka 20 minuter 210 repetitioner och arbetade med hela kroppen, armstyrka, spänst, mage, armar (triceps), baksida lår, framsida lår, explosivitet.

Efter vila och vätskepåfyllning gav vi oss ut i skogen och arbetade med benstyrka och uthållighet genom backträning. 

Det var ett gäng rejält trötta men nöjda spelare som lämnade träningen, med nya erfarenheter och ett steg längre fram i att trimma kroppen för den kommande säsongen. 

Med vänliga hälsningar
Thomas

1 kommentar:

  1. Det var väldigt roligt att träna de spå, och framför allt att DE tyckte att det var roligt.
    Jag gör gärna om det fler gånger, med nya upplägg av härligt utmanande pass ! Just say when !
    //JoAnna

    SvaraRadera