tisdag 26 april 2011

Hockeyfabriken på Camp med Tomas Stom

I påskhelgen var det full aktivitet i Rimbo när Tomas Storm höll en utvecklingscamp för cirka 15-20 stycken motiverade unga hockeyspelare. Under 3 dagar stod 2 ispass och ett fyspass per dag på schemat. Fokus på det ispass som Hockeyfabriken bevittnade var skridskoåkning i hög fart i kombination med klubbteknik.

På fredag efter lunch var Hockeyfabriken på plats för att demonstrera den nya ungdomsklubban "Storm White". Under 15 minuter i solen fick spelarna lyssna på vilka fördelar en lågvinklad klubba som Storm White kan ge dem när spelet ishockey utvecklas och går allt snabbare. Några av de fördelar/argument som Tomas Storm förmedlade var:

  • Med en lågvinklad klubba som Storm White skapas de bästa förutsättningarna för att hitta rätt "sitt" i skridskoåkningen för att optimera kraft och balans. 
  • Med en lågvinklad klubba som Storm White kan ni som spelare genomföra finter, dribblingar och frånvändningar i högre fart. 
  • En lågvinklad klubba är särskilt effektiv i situationer när man behöver täcka pucken och arbeta i "ytterlägen"
  • Med "rätt" hook som Storm White har kan man på bästa sätt använda både forehand och backhand och genom det agera snabbare och med större precision. 
Under sista ispasset på fredagen fick spelarna möjlighet att prova Strom White klubban och det var med stor nyfikenhet som spelarna fick uppleva skillnaden. 



Fler bilder från Campen hittar ni här:  Bilder Storm Camp

Det är alltid kul att komma ut och se Tomas Storm utbilda duktiga unga hockeyspelare. Ni kommer över tid kunna se motsvarande typ av erbjudanden från Hockeyfabriken och bli inte förvånade om Tomas Storm kommer vara en av instruktörerna. 

Är du intresserad av att vara med på en Camp. Har du tankar och önskemål om hur du/ni skulle vilja att en Camp såg ut, kontakta oss på Hockeyfabriken för en förutsättningslös diskussion.

Är ni en förening som vill utveckla era Camper, vi kan hjälpa er, både med innehåll, planering och genomförande. Hör av er så bokar vi ett möte. 

/Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar