onsdag 13 april 2011

Din klubba är ett ett finstämt Instrument

Precis som läkaren som behöver exakta och perfekta arbetsverktyg när han eller hon opererar så måste du se till att ha en klubba som är perfekt för dig. Så vad skall idag en ung hockeyspelare ha? Hur skall hon eller han veta vad som är rätt eller fel, vet mamma eller pappa? Kan man lita på försäljaren i butiken. Vad ska jag ha för Flex, vilken Hook är bra, vilken modell. Frågorna är många och hur ska den unga hockeyspelaren välja rätt?

Vi på Hockeyfabriken har självklart en åsikt men det är viktigt att poängtera att det som en person tycker är fantastiskt inte nödvändigtvis måste passa en annan. Dock så tycker jag att det finns ett antal generella problem som bör belysas enligt:

  • Alltför många unga spelare spelar med en alltför hård Flex i förhållande till styrka och vikt. 
  • Många köper en för lång klubba och behöver såga den så mycket att den orginal flex som klubban hade blir något helt annat.
  • Många vill ha en klubba med mycket hook och tror att det är lösningen för att skjuta "höga" skott, och ja det är viktigt när man är en ung hockeyspelare.
  • De klubbor som idag görs av de stora drakarna, exempelvis Reebook och Bauer görs i för få längder för att passa alla spelare.

Jag tycker att alla tränare och ledare inom ungdomshockeyn har ett stort ansvar att hjälpa alla unga hockeyspelare och föräldrar att göra bra val, att ha rätt typ av klubba är avgörande för att skapa förutsättningar för att lära sig skjuta med rätt skottteknik och för att klara av avancerade finter. 

Vi på Hockeyfabriken var inte nöjda med det vi hittade i klubbväg och valde att skapa vår egen klubba utifrån det vi tror på. Ni kan läsa mer om den på www.hockeyfabriken.se. Tycker ni att det ser spännande ut och vill veta mer, dra iväg ett mail eller slå ett samtal till mig eller Martin. 

I morgon ska vi åka och träffa alla flickspelare i Ormsta/SDE som tycker att vår klubba verkar spännande, vi vill gärna träffa fler. 

Så ta nu kontrollen över denna detalj, för det är det som är så spännande med ishockey, det är spel fyllt med en massa detaljer som alla måste vara perfekta om man vill bli en riktigt duktig ishockeyspelare. 

Nedan får ni en glimt av vår klubba Storm White


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar