måndag 6 juni 2011

Allt blir roligare om man gör det tillsammans

Ännu en fantastisk dag med härlig sol och bad i poolen, men också träning...

I dag gick hela familjen upp 08:00 och efter en lätt och snabb frukost så var vi klara att börja träning vid 08:30. Idag var hela familjen med utom minstingen (4 år) som sov till strax efter 9. Detta innebar att formeringen innehöll undertecknad, frun samt båda sönerna. Frun hade förberett ett anpassat program som skapade möjligheten för hela familjen att medverka. På schemat idag stod det 4 varv av dessa övningar:


  • Long and Lean, 15 reps
  • Djupa Situps på bänk med viktskiva 15 reps
  • 20 kast med medecinboll
  • Plankan + knädrag mot bröst, 20 sekunder + 20 reps
  • Armhävningar på hantlar med hanteldrag, 10 reps
Alla övningar repeterades 4 varv. Alla som var med gjorde samma övningar, barnen gjorde lite färre repetitioner. 


 Det är otroligt roligt att göra saker tillsammans och detta inkluderar även träning. Det borde fler familjer anamma, det leder till en bra utveckling för era idrottande barn, familjens allmänna hälsa ökar och ni umgås tillsammans. Det finns 100 invändningar till varför man inte har tid, ork eller lust men om man börjar så kommer automatiskt både orken och lusten.

Så alla spelare, tränare och föräldrar, se möjligheten att göra saker tillsammans, hela familjen. Involvera mammor, pappor, barn, ja alla som vill vara med. Alla ni tränare, se till att hjälpa de föräldrar som inte kan eller inte vågar. Lägg upp ett program som alla kan förstå, involvera de föräldrar som är osäkra på en träning så att de gör rätt. Det finns så många enkla saker man kan göra som kommer att leda till den utveckling du som tränare vill ha, det gäller bara att våga tänka nytt.

I mitt fall var det min fru som fick mig att tänka nytt, hon fick mig att förstå att jag själv behöver träna och att vi tillsammans kan involvera barnen och genom rolig och bra träning så har vi dessutom väldigt roligt tillsammans :-)

Sluta hitta ursäkter och börja ni också, börja direkt inte om en vecka. Nedan lite bilder från dagens träning.


Varma sommarhälsningar
Thomas




1 kommentar:

  1. Så sant som det är sagt ! Det finns absolut inga ursäkter för att inte vara hälsosam och må bra !

    SvaraRadera